LJETNI TEČAJEVI U ENGLESKOJ

Ljetni tečajevi engleskog jezika u organizaciji Centra za strane jezike Čarobna riječ i partnera održavaju se u školi Studio Cambridge.

Cambridge University and Kings College Chapel

Studio Cambridge osnovan je 1954. godine i najstarija je škola engleskog u Cambridgeu. Programi su akreditirani od strane Britanskog savjeta (British Council), a pohađaju ih polaznici iz čitavoga svijeta. Studio Cambridge nudi raznovrsne tečajeve za odrasle tijekom cijele godine, kao i zimske i ljetne tečajeve za mlade od 8 do 19 godina. Osim u matičnoj školi u Cambridgeu, nastava se odvija na više različitih lokacija u Cambridgeu i okolici (Richmond, Ely, Reading, Bishop’s Stortford), ovisno o dobi polaznika i vrsti tečaja koju žele upisati.

Smještaj za djecu i mlade za vrijeme ljetnih tečajeva (srpanj i kolovoz) organiziran je u kampusima uz stalni nadzor i pomno isplaniranu svaku minutu boravka – učenje, izleti, zabava. Polaznici su smješteni u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa zajedničkim nusprostorijama, a na raspolaganju im je i besplatan wi-fi.

 

Kako smo se proveli prijašnjih godina možete pogledati ovdje:  Cambridge 2017, Cambridge 2018, Reading 2018, Cambridge 2019, Reading 2019.

 

Sir Edward, Ely (8 do 13 godina)

Ljetni kamp Sir Edward smješten je u prekrasnom srednjovjekovnom gradiću Ely u neposrednoj blizini Cambridgea. Ely je posebno poznat po svojoj veličanstvenoj katedrali iz 1083. godine. Nastava se odvija u jednoj od najstarijih škola u Engleskoj i u svijetu, u stilu Hogwartsa iz “Harrya Pottera”. Polaznici također mogu sudjelovati u Harry Potter tematskim radionicama te raznim sportskim aktivnostima.

 

Sir Henry, Bishop’s Stortford (9 do 14 godina)

Bishop’s Stortford je tradicionalni engleski gradić smješten između Cambridgea i Londona. Ljetni tečajevi i smještaj organizirani su na Hockerill Anglo-European koledžu. Polaznici također mogu sudjelovati u Harry Potter tematskim radionicama te raznim drugim sportskim i kulturnim aktivnostima.

 

Sir Richard, Reading (10 do 16 godina)

Reading je živahan grad udaljen samo pola sata od Londona. Ljetni kamp je smješten 3 kilometra od centra grada u školi Leighton Park, u sklopu koje se nalaze i bazen, sportska dvorana, nogometno igralište i teniski teren, tako da je idealan za ljubitelje sportskih aktivnosti i plesa, budući da nudi i popodnevne tečajeve modernog plesa. Polaznici također mogu sudjelovati u Harry Potter tematskim aktivnostima.

Sir Michael, Cambridge (13 do 16 godina)

Ljetni tečajevi održavaju se u matičnoj školi koja se nalazi u prekrasnoj viktorijanskoj vili, na desetak minuta pješke od strogog centra Cambridgea, većine znamenitosti i trgovina, a smještaj je organiziran u studentskom domu u neposrednoj blizini.

 

Sir Lawrence, Cambridge (13 do 16 godina)

Ljetni kamp Sir Lawrence osmišljen je za manje grupe i individualne polaznike. Smješten je na 10 minuta od središta Cambridgea, na koledžu Lucy Cavendish. U sklopu Sir Lawrence kampa također je moguće sudjelovati u tematskim radionicama koje omogućuju uvid u život tipičnog studenta na Cambridgeu.

 

Sir William, London (14 do 17 godina)

Sir William ljetni kamp nalazi se u Richmondu, elitnom predgrađu Londona u kojem žive ili imaju kuće Keira Knightley, Mick Jagger, Angelina Jolie… Nastava i smještaj su organizirani na sveučilištu American International University.  U sklopu ovog programa polaznici mogu uživati u razgledavanju Londona i sudjelovati u raznim tematskim radionicama.

Sir Christopher, Cambridge (16 do 19 godina)

Smještaj i nastava su organizirani u dva prekrasna koledža u samom središtu Cambridgea: Ridley Hall College i Newnham College. U sklopu ovog programa moguće je sudjelovati u tematskim radionicama koje omogućuju uvid u život tipičnog studenta na Cambridgeu koje uključuju posjet dijelovima sveučilišta u Cambridgeu koji nisu inače dostupni turistima.

Za više informacija obratite nam se na carob.rijec@gmail.com. Rado ćemo vam prezentirati raznovrsne programe koje nudimo u inozemstvu te vam u skladu s vašim željama, potrebama i mogućnostima preporučiti najbolje rješenje.